Medalion Valeriu Popa. Omul complex, miracolul vindecãrilor

 

 

Valeriu Popa. Viata sa dedicatã umanitãtii

Valeriu Popa se naste la 4 iunie 1924 în judetul Dolj. Copilul Valeriu Popa a fost unul de exceptie, manifestând de timpuriu o vie curiozitate asupra unor subiecte existentiale, asupra destinului societãtii umane si chiar si-a dezvoltat abilitãti cãtre domeniul stiintelor esoterice.

Astfel, a reusit sã punã în aplicare, în rândul colegilor sãi de scoalã, unele dintre metodele pe care avea sã le rafineze mai târziu, cum ar fi tehnicile de masaj, cu rezultate spectaculoase.

Încã un pas spre aprofundarea tehnicilor de vindecare

Valeriu Popa.jpg

La vârsta de 23 de ani face cunostintã cu remarcabila lucrare a prof. Scarlat Demetrescu „Din tainele Vietii si ale Universului”, aspect care îl determinã sã înteleagã mai bine mecanismele producerii unor fenomene fizice, biochimice, electrostatice, atribuite domeniul perceptiei extrasenzoriale.

Ulterior, prin forta mentalã uluitoare, printr-o încredere totalã în capacitãtile personale, dublate de o vie si înãltatoare credintã în Dumnezeu a reusit sã fixeze diagnostice cu o precizie uluitoare, chiar si în situatiile în care dispozitivele medicale de diagnozã se dovedeau a fi ineficiente.

Asa cum obisnuia sa spuna Valeriu Popa: boala reprezintã un defect determinat de dezechilibrarea sub limita de tolerantã a structurii fizice. Si stia foarte bine ce spune, din proprie experientã.

Deoarece, însusi Valeriu Popa a cunoscut boala, oricât ar parea de socant. Astfel, la vârsta de 20 de ani acesta a fost diagnosticat cu cancer pulmonar avansat, medicii de atunci nedându-i sanse de supravietuire.

A fost salvat, atunci de cãtre mama sa: a introdus într-un vas o piatrã puternic încãlzitã, peste care a turnat alcool de 80 o C, iar vasul a fost pus în patul în care zãcea bolnav, Valeriu Popa, învelit cu o plapumã. A început sã transpire abundent si sa tuseascã cu sânge. Eliminarea toxinelor s-a produs în etape pe parcursul noptii.

Dimineata, spre surprinderea mamei acestuia, vârful de incidentã al afectiunii a trecut si Valeriu Popa a fãcut progrese în revenirea la tonusul obisnuit.

Ani mai târziu, Valeriu Popa este interesat de multe discipline spirituale, practicând între altele meditaþia transcendenalã. Orizonturile cunoasterii sale erau atât de largi, încât putea sã explice unele diagnostice ale afectiunilor, traumatismelor prin relatii karmice si/sau cauze ale suferintelor cu rãdãcini în vietile anterioare.

Principiile filozofice ale gândirii lui Valeriu Popa

Valeriu Popa a fost un om complex, care a inteles ca la baza consecintelor umanitãtii, stã gândurile pe care omul le propagã în Univers. Altfel spus suntem exact ceea ce gândim, iar ceea ce gândim exact acele lucruri vom atrage în viata noastrã. Din aceastã perspectivã, boala este o consecintã a întreruperii legãturii subtile, energetice dintre om si Divinitate, omul, prin Liber Arbitru alege sã se pozitioneze în situatii Egocentrice.

De câte ori nu am rostit expresii de genul: „eu am fãcut”, „eu am realizat”. Toate acestea sunt proiectii ale Eu-lui fals, a lui cine credem noi cã suntem.

Astfel, omul realizeazã prin liberã vointã ruperea de Divin. De aici pânã la boalã nu mai e decât un pas

Este lucru cunoscut cã omul este alcãtuit atât din structurã materialã (biosicã sau mentalã si fizicã) cât si energeticã (structurã noesicã sau sufleteascã, nemuritoare). Azi, dupã aparitia „Conceptiei biostructurale si teoriile moleculare ale materiei vii” a acad. Eugen Macovski, în anul 1982, existenta celei de-a treia structuri ale materiei vii- structura noesica sau nemuritoare este un fapt demonstrat stiintific, confirmat de experientele prof. Keith R. Porter de la Universitatea Boulder din Colorado, S.U.A., ce a lucrat cu un microscop electronic de înaltã tensiune.

Vindecatorul minune Valeriu Popa a fost un om integru de o conduitã moralã desavârsita. Acesta recomanda, sfãtuia, ajuta pe oricine, fãrã nici o pretentie materialã, nici mãcar sub forma de atentii ori cadouri. Marturie în acest sens dau miile de persoane care au fost ajutate de acest mare om. Unul dintre acestia este ing. col. (r) Petre Anca. Acesta a fost diagnosticat cu cancer pulmonar si operat de carcinom bronhopulmonar, în urmã cu cca. 20 de ani, ocazie cu care medicii nu îi dadeau mai mult de 4 luni de trait. Atunci l-a întalnit pe omul providential Valeriu Popa, care l-a ajutat sã lupte si sã învingã cancerul.

Crezul personal al lui Valeriu Popa era cã orice afectiune poate fi învinsã prin regim alimentar, îndepãrtarea toxinelor din organism, prin schimbarea modului de gândire si prin întoarcerea pacientului la forma initialã: simbiozã cu natura si descoperirea Divinului. Metodele sale de terapie au socat pe unii, dar pe cei mai multi i-au impresionat rezultatele acestora: astfel Valeriu Popa a valorizat postul negru de 21 de zile, ca metodã obligatorie de a elimina toxinele din organism, practicarea clismelor cu diferite combinatii din plante, un regim alimentar sever bazat pe legume neprelucrate termic si pe fructe, care conduceau la intreruperea alimentarii cu substante nutritive a formatiunilor tumorale.

Astfel, lipsite de aport energetic si nutritiv tumorile regresau, iar organismul isi putea reface matricea originalã, vitalitatea era repusã în drepturi.

Uimitoare rãmâne si abilitatea lui Valeriu Popa în diagnosticare cu precizie a tipurilor de afectiuni, prin metode bioenergetice. Practic, orice forma de boalã apare în biostructurile energetice ale sistemelor vii, cu mult înainte de a apãrea în structura fizicã, materialã. Este acelasi lucru cu a afirma cã boala reprezintã o consecintã karmicã a lipsei de iubire cristicã, agapicã si atunci Dumnezeu dã întotdeauna omului sansa de a se corecta prin Liber Arbitru. Asa se explica acest decalaj: dacã omul nu constientizeazã faptul cã prin absenta iubirii si fatã de propria persoanã si fatã de restul Creatiei Divine se depãrteazã de Dumnezeu, atunci dezordinea creatã de acesta în Univers se va întoarce asupra individului în cauzã sub forma bolilor si nenorocirilor.

Valeriu Popa avea sã moarã la 21 mai 1997, lâsând în urmã un bagaj cu totul impresionant: mii de vindecãri, sute de retete alimentare autentice de aplicat pentru un spectru divers de afectiuni, zeci si sute de aforisme nepretuite si mai mult decât atât amprenta unui om de o conditie deosebitã, situându-se cu mult înaintea timpului sãu, parcurgând în demnitate ororile unui regim totalitar, în anii comunismului, îndreptate ºi asupra propriei persoane.

În încheiere, sã îl mai lãsãm încã o datã pe Valeriu Popa sã ne încânte cu maximele sale ce l-au consacrat ca vindecãtor miraculos: „Nu eu te vindec, tu te autovindeci, tu esti propriu tau vindecator, eu doar te sfãtuiesc. Dacã te faci cã faci, nu sari groapa, dacã faci mai mult decât îti spun eu o sã câstigi”.

Bibliografie

 1. Lazarev, S.N (2009)- Diagnosticarea karmei, cap. I- Sistemul autoreglarii câmpurilor
 2. Macovschi, E (1984)- Conceptia biostructuralã si teoriile moleculare ale materiei vii, Ed. Stiintificã si Pedag., Bucuresti
 3. Stefan, Sanda (2012)- Arta vindecãrii învãtatã de la Valeriu Popa, Ed. DHARANA, Bucuresti
 4. ***- http://www.valeriu-popa.santamia.ro/despre.htm
 5. ***- http://salvativasemenii.wordpress.com/category/valeriu-popa/
 6. ***- http://vindecare-cancer.afacereamea.ro/si-valeriu-popa-a-avut-cancer-pulmonar-avansat/
 7. ***- http://www.formula-as.ro/2004/644/medicina-naturista-25/pasi-noi-in-lupta-cu-cancerul-petre-anca-5563

2 thoughts on “Medalion Valeriu Popa. Omul complex, miracolul vindecãrilor

 1. “Nu eu te vindec, tu te autovindeci, tu esti propriu tau vindecator, eu doar te sfãtuiesc. Dacã te faci cã faci, nu sari groapa, dacã faci mai mult decât îti spun eu o sã câstigi”.
  O AFIRMATIE VALOROASA. BINE AR FI DACA AM PUNE TOTI IN APLICARE AUTOVINDECAREA !!!!! POATE AM FI MAI SANATOSI !!!!!!!!

  • Da, este valoroasa si conteaza enorm sa stii ca ai o astfel de posibilitate. Sa iti programezi organismul pentru vindecare. Mai sunt necesare si alte etape insa orizonturile sunt oricum largi.

   Valeriu Popa are zeci de noi programe de gandire pe baza descoperirii cauzei subtile a bolii sau afectiunii. Restul ….depinde de noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *